Το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας μας με την εμπειρία και τη φαντασία που διαθέτει, σχεδιάζει και δημιουργεί παραμυθένιους κήπους με καταρράκτες, σιντριβάνια, λίμνες, γεφυράκια, πέργολες, χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά προς το περιβάλλον (διακοσμητικές πέτρες, φυσικό βότσαλο, εμποτισμένη ξυλεία).

Μελέτη

Αν θέλετε ο κήπος σας να αντέξει τις δοκιμασίες του χρόνου, προτιμάτε γεωπόνο και όχι "κηπουρό".

Σχεδιάζουμε τοπία με προσωπικότητα και διάρκεια στο μέλλον, σεβόμενοι τη μεσογειακή χλωρίδα και πανίδα.

Τα βασικά σημεία που προσέχουμε είναι:
1. Η λειτουργικότητα του χώρου.
2. Το μικροκλίμα και το μακροκλίμα της περιοχής.
3. Καταγραφή των φυτών που αρέσουν και ταιριάζουν.
4. Οι ιδιαιτερότητες του χώρου.

Η μελέτη γίνεται με σχεδιαστικό πρόγραμμα κατόπιν τοπογράφησης του χώρου πρασίνου. Πρώτο ρόλο έχει η λειτουργικότητα και η καλαισθησία του χώρου, ώστε να υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα και φωτορεαλιστική απεικόνιση.

Ο κήπος είναι ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα, εμπνευσμένο από την φύση, και η κατασκευή του και η εξέλιξη του στηρίζεται στην επιστήμη και την τεχνική.

Φυτά

Με τον όρο φυτό χαρακτηρίζεται ο ένας από τους δύο τύπους με τους οποίους εμφανίζεται η ζωή στην γη, κι ο όρος φυτό είναι γενική ονομασία που δίδεται στα ποώδη, θαμνώδη και δενδρώδη ζώντα είδη.

Η σωστή επιλογή των φυτών εγγυάται στην υπευθυνότητα του γεωπόνου, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει τις ανάγκες των φυτών σε συνάρτηση με τις εκάστοτε εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.
Η απώλεια των φυτών δε συμβαίνει τυχαία, αλλά έχει άμεση σχέση με το επιστημονικό υπόβαθρο του υπεύθυνου γεωπόνου.

Η τοποθέτηση των φυτών γίνεται σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο και με πρόβλεψη έτσι ώστε, η θέση των φυτών μετά την πλήρη ανάπτυξή τους να μην εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα του χώρου.

Στην Smart Panel, έχουμε εμπειρία σε θέματα που αφορούν τη χωροθέτηση και διαμόρφωση του τοπίου, τις κατάλληλες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές υποδομές για τον κήπο, την κατάλληλη φύτευση του χώρου.

Τα φυτά προσθέτουν καλαισθησία στο χώρο και η φροντίδα τους είναι συχνή και απαραίτητη, για να διατηρηθούν και σωστά και σύμφωνα με το σχεδιασμό Το έμπειρο προσωπικό μας γνωρίζει καλά τις ανάγκες τους, όπως είναι κλαδέματα, λιπάσματα, ριζοποτίσματα, ψεκασμοί, αλλαγές γλαστρών, συμπλήρωμα χωμάτων, βιολογική καταπολέμηση ασθενειών, μεταφυτεύσεις κ.α. και είναι έτοιμο για την εφαρμογή τους στην κατάλληλη εποχή.

Ορισμένα φυτά επιδέχονται κουρέματα σε σχήματα τέτοια, ώστε να αναδεικνύεται ο κήπος σε παραμυθένιο τοπίο.

Αυτόματο πότισμα

Ο σχεδιασμός του αυτόματου ποτίσματος γίνεται από έναν έμπειρο και επαγγελματία γεωπόνο, έτσι ώστε να επιτυγχάνει οικονομία νερού, χωρίς να κινδυνεύει η μακροβιωσιμότητα των φυτών και του χλοοτάπητα.

Η σωστή μελέτη για το σχεδιασμό από έμπειρο άτομο βοηθά το τελικό κόστος να μην υπερβαίνει του προϋπολογισμού μας.

Το αυτόματο πότισμα είναι σπουδαίο και απαραίτητο σε έναν κήπο και γι' αυτό ένα τέτοιο σύστημα πρέπει:
1. να είναι αξιόπιστο, άρα πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο,
2. να έχει αντοχή, άρα πρέπει να χρησιμοποιούμε εξαρτήματα υψηλής απόδοσης,
3. να αποταμιεύει νερό, άρα ο σωστός εργολάβος πρέπει να έχει γνώσεις, έτσι ώστε το αυτόματο αρδευτικό να χρησιμοποιεί ακριβώς την ποσότητα νερού που χρειάζονται τα φυτά και ο χλοοτάπητας και
4. να είναι ευέλικτο σε ό,τι αφορά την επέκτασή του.

Πρωτοποριακή άρδευση με σταγόνες υπογείως

Αποτελεί καινοτομία στο χώρο της άρδευσης, γιατί: δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, εγγυάται ομοιομορφία άρδευσης, είναι δυνατή η εργασία στο χώρο και η άρδευση του χλοοτάπητα σε νησίδες. Είναι το μοναδικό σύστημα που επιτρέπει τη χρήση του ανακυκλωμένου νερού (βιολογικός καθαρισμός 3ου βαθμού).

Χρησιμοποιείται σε χώρους αναψυχής όπως τα εστιατόρια, σε βραχώδες και αμμώδες έδαφος όπου χρειάζεται συχνό πότισμα. Μειώνει τις ασθένειες που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία και δίνεται η δυνατότητα για υπόγεια λίπανση.

Χλοοτάπητας

Ο φυσικός χλοοτάπητας έχει καθιερωθεί σε βασικό στοιχείο του σχεδιασμού των χώρων πρασίνου, και πλέον παίζει βασικό ρόλο στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου, καλύπτοντας τρεις βασικές ανάγκες:

  1. Λειτουργική (έλεγχος διάβρωσης, μείωση θορύβου, μείωση ανακυκλωμένης θερμότητας).
  2. Διακοσμητική (δημιουργία εντυπωσιακού περιβάλλοντος και προβολής των κτιρίων).
  3. Αθλητική χρήση.

Η εταιρεία μας μετά την εμπειρία τόσων ετών στο χώρο της κηποτεχνίας, επέλεξε ως κύριο προμηθευτή για τον έτοιμο χλοοτάπητα την HELLASOD.

H HELLASOD είναι η μεγαλύτερη και εγκυρότερη εταιρεία παραγωγής χλοοτάπητα στα βαλκάνια.

Η παραγωγή κάθε ποικιλίας έτοιμου χλοοτάπητα, γίνεται με τα πιο σύγχρονα μέσα, εξασφαλίζοντάς σας άριστη εμφάνιση και ποιότητα.

Για την εξασφάλιση της άριστης εμφάνισης του χλοοτάπητα, η εταιρεία μας εφαρμόζει τους εξής απλούς και παράλληλα σημαντικούς κανόνες τοποθέτησης:

  1. Επιλογή κατάλληλης ποικιλίας.
  2. Δημιουργία κατάλληλου υποστρώματος.
  3. Διαμόρφωση κατάλληλης κλίσης και αποστράγγισης.
  4. Κατάλληλο πότισμα πρώτης εγκατάστασης.
  5. Κατάλληλο ύψος και χρόνος κοπής χλοοτάπητα.

Πράσινες οροφές

Οι πράσινες οροφές βελτιώνουν το μικροκλίμα των αστικών περιοχών, μειώνουν την ηχορύπανση, την σκόνη και το νέφος, ενισχύουν και προστατεύουν την μόνωση της οικίας δημιουργούν φυσικό περιβάλλον για την αστική χλωρίδα και πανίδα, δεσμεύουν ένα ποσοστό βροχής με αποτέλεσμα την μείωση της απορροής αυτού προς τους δρόμους της πόλης.

Βραχόκηποι

Οι βραχόκηποι αποτελούν πολύ ιδιαίτερες κατασκευές, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν σε μια μεριά του κήπου, με στυλ και χαρακτήρα. Αν προτιμάτε έναν κήπο με ή χωρίς την παρουσία νερού, μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας βραχόκηπο, με υπέροχες πέτρες και φανταστική βλάστηση αλλά και φωτισμό.

Τοποθετήστε τα φυτά της επιλογής σας, με τα χρώματα που σας χαρακτηρίζουν και τα περίεργα πυθάρια, που θα δώσουν ποιότητα στον κήπο σας. Η εταιρεία μας με την εμπειρία που διαθέτει και με τη χρήση φυσικών υλικών (χώμα, πέτρα, βότσαλο, ξύλο), μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει κήπους με άψογη αισθητική και τέλεια λειτουργικότητα.

Expert tips

Μην ξεγελιέστε ακόμα και βγείτε έξω στον κήπο γιατί ο χειμώνας δεν τελείωσε ακόμα και...